Geen avontuur in Zuid-Afrika, maar Telstar: Ik had goed geld kunnen verdienen

Geen avontuur in Zuid-Afrika, maar Telstar: "Ik had goed geld kunnen verdienen"

Gepubliceerd: zondag 10 juli 2016 om 22:01zo 10-07-2016 om 22:01

Voormalig PEC Zwolle-doelman Boy de Jong heeft afgezien van een financieel aantrekkelijk avontuur in Zuid-Afrika. De keeper gaat voor zijn kans bij Telstar, waar hij momenteel op proef is.

De Jong kon aan de slag in Zuid-Afrika, maar keerde na twee dagen al terug. "Ik ben daar gaan kijken en mijn gevoel zei dat ik daar niet gelukkig ging worden", zegt de 22-jarige sluitpost tegen NH. "Ik had goed geld kunnen verdienen in vergelijking tot de Jupiler League."

De indruk in Zuid-Afrika was niet goed. "Het niveau was veel lager en je leefde de hele dag op een compound. Ook het contact met de andere jongens was moeilijk", vervolgt De Jong. Hij probeert de komende dagen een contract te verdienen bij Telstar. "Mijn prioriteit is minuten maken en mij laten zien. Ik heb het hier naar mijn zin. Als ze mij een aanbieding doen dan neem ik die graag aan."

In zijn twee seizoen bij PEC Zwolle, waar zijn contract vorige maand afliep, moest De Jong het stellen met een rol als reservedoelman. Hij kwam slechts twee keer in actie. Oorspronkelijk komt de goalie uit de jeugd van Feyenoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws