Ancelotti in gesprek met ontevreden Bayern-bankzitter: 'Dat blijft onder ons'

Ancelotti in gesprek met ontevreden Bayern-bankzitter: 'Dat blijft onder ons'

11-07-2016 13:31
1

Carlo Ancelotti heeft maandagochtend zijn eerste persconferentie als trainer van Bayern München meegemaakt. Eerder dit jaar zette de Italiaanse coach zijn handtekening onder een driejarig contract in Beieren. Bij de landskampioen treedt Ancelotti in de voetsporen van Pep Guardiola. 

"Ik ben gelukkig en trots om hier te zijn", aldus Ancelotti in het Duits. "Het voelt heel goed om bij een van de beste clubs ter wereld te werken en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen."

De oud-trainer van onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea wilde graag een aantal woorden wijden aan zijn voorganger. "Mijn vriend Guardiola heeft hier de afgelopen jaren prima arbeid verricht. Ik zal hier géén revolutie ontketenen. We hebben een geweldig team en we willen op alle fronten meestrijden om de prijzen."

Ancelotti heeft inmiddels gesproken met Mario Götze, afgelopen seizoen vooral bankzitter bij Der Rekordmeister. De international wordt gelinkt aan Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund. "Wat we besproken hebben blijft onder ons. Hij is op dit moment een speler van Bayern en dus onderdeel van het team. Hij kent zijn situatie."