Dit weten we over de mogelijke Champions League-tegenstanders van Ajax

Dit weten we over de mogelijke Champions League-tegenstanders van Ajax

15-07-2016 09:05

De spanning stijgt. Ajax weet inmiddels welke tegenstanders het kan loten in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers hebben een geplaatste status, waardoor clubs als Fenerbahçe en Anderlecht worden ontlopen. Wél kan Ajax de volgende tegenstanders loten.

PAOK Saloniki
Ajax kan naar Griekenland. De ploeg uit de Griekse Super League is afgelopen seizoen op de vierde plek geëindigd. De laatste keer dat de Amsterdammers in Europees verband tegen de Grieken speelden, was in 2010. In de derde voorronde van het miljoenenbal werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld. Uit werd het 3-3, wat dus nipt genoeg was. Ajax wist uiteindelijk via Dinamo Kiev door te stomen naar het hoofdtoernooi.

Steaua Boekarest
Op papier niet al te zwaar, maar je weet het maar nooit. Vorig seizoen geëindigd op de tweede plek. Ajax bewaart niet al te beste herinneringen aan de Roemenen. In 2013 ging de formatie van Frank de Boer in Europa League-verband de bietenbrug op. In de zestiende finale werd er thuis nog met 2-0 gewonnen, uit werd er met dezelfde cijfers verloren. Ajax nam vervolgens de strafschoppen minder goed dan Steaua.

AS Monaco
Een tegenstander die je liever niet loot. Stonden lange tijd aan de Franse top, zakten vervolgens af, maar zijn door miljoeneninvesteringen weer helemaal terug. Monaco werd het afgelopen seizoen derde in de Franse competitie. Onder andere Danijel Subasic, Fábio Coentrão en João Moutinho gelden als sterkhouders.

Young Boys
Eindigde afgelopen seizoen een straatlengte achter kampioen FC Basel (veertien punten). Een tegenstander die 'te pakken' lijkt. Tot dusver werd er slechts één keer eerder tegen de ploeg uit Zwitserland gespeeld. Dat was in 1988 in de kwartfinale van de Europa Cup. Zowel uit als thuis werd het 1-0 voor Ajax. Bij Young Boys speelt Ajax' recordaankoop Miralem Sulejmani.

FK Rostov
Op papier lijkt dit de meest gunstige tegenstander voor Ajax, maar onderschat Russische tegenstanders nooit. De club werd het afgelopen jaar nét geen kampioen doordat CSKA Moskou met twee punten meer eindigde.