'Ze gaan al jaren niet meer via de regenpijp, maar gewoon door de hoofdingang'

'Ze gaan al jaren niet meer via de regenpijp, maar gewoon door de hoofdingang'

11-07-2016 21:27
4

Heracles Almelo bereidt zich in het Duitse Billerback voor op het nieuwe seizoen en dus moet ook Ramon Zomer weer aan de bak. De 33-jarige verdediger is toe aan zijn vijftiende voorbereiding.

Zomer kent het klappen van de zweep. In gesprek met TC/Tubantia geeft hij een cursus voorbereiding. Eén van de lessen: wees scherp in de buurt van grote, dichte vuilnisbakken. Er kan een teamgenoot inzitten. "Dan springt hij eruit als je langskomt en blaast op een toeter", vertelt Zomer. Zijn gebruikelijke reactie? "Doorlopen en daarna pas lachen."

De routinier geeft ook toe dat het er minder ruig aan toegaat tijdens een trainingskamp dan veel mensen denken. "Als je gaat stappen ergens anders, ben je vaak op zoek naar iets dat er niet is. Dat doe ik dus niet meer", aldus Zomer, die stelt dat geen enkele speler meer stiekem het nachtleven induikt. "Is niet vol te houden." En als het toch gebeurt? "Dan gaan ze al jaren niet meer via de regenpijp, maar gewoon door de hoofdingang. Trainers houden echt niet de wacht op de gang."