Update: Henry stopt per direct bij Arsenal en laat bericht achter voor Jonker

Update: Henry stopt per direct bij Arsenal en laat bericht achter voor Jonker

12-07-2016 21:28
41

Arsene Wenger is geen fan van de televisie-optredens van zijn voormalige pupil Thierry Henry. Hij is als analist werkzaam voor onder meer Sky Sports, maar Wenger wil dat de Fransman stopt. Anders moet Henry zijn Arsenal-job vaarwel zeggen.

Dat meldt The Daily Mail. Henry is trainer van de jeugd bij Arsenal, maar tegelijkertijd inzetbaar voor Sky als analist rondom alle wedstrijden. Daarvoor vangt hij jaarlijks naar verluidt een bedrag van liefst 4,7 miljoen euro. Wenger vindt het maar niks en zet Henry voor het blok: óf stoppen met de werkzaamheden voor Sky óf een exit bij Arsenal. Overigens zette Wenger zichzelf tijdens het EK ook als analist in, voor beIN Sport.

De 66-jarige manager is van mening dat hij niet met Henry kan werken, zolang de legende van The Gunners op wedstrijddagen kritisch is op de Arsenal-spelers. Henry is niet blij met de situatie, aangezien hij een toekomst voor zichzelf ziet in het trainersvak. Hij wordt ook bestempeld als toekomstige Arsenal-manager. Nu kan hij assistent-trainer worden van Arsenal onder 18, waar Nederlander Andries Jonker trainer is.

Update 9.25 uur: Boulevardkrant The Sun meldt dat Henry de banden met Arsenal en Wenger definitief verbroken heeft. De aanvaller van weleer bood The Gunners aan om vrijwillig voor de club te werken en kreeg toch de eis van Wenger te horen. Henry was verbolgen door die eis en is niet langer trainer bij de jeugd. Hij is niet van plan zijn werkzaamheden voor Sky neer te leggen.

Update 21.28 uur: Thierry Henry heeft zich officieel teruggetrokken als jeugdtrainer bij Arsenal, zo laat hij weten op Twitter. De oud-spits geeft de voorkeur aan zijn lucratieve werkzaamheden voor Sky Sports. 'Ik wil Andries Jonker (hoofd opleidingen, red) bedanken voor de kans die hij mij heeft gegeven. Ik respecteert de beslissing van Arsène Wenger en wens iedereen veel succes voor het komende seizoen', twittert Henry.