Suggestie in België: bond moet Nederlandse coach als tussenpaus vragen

Suggestie in België: bond moet Nederlandse coach als tussenpaus vragen

13-07-2016 10:25
4

De Belgische voetbalbond heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Marc Wilmots, maar toch is er speculatie over zijn opvolger. Er wordt in België nu een opvallende nieuwe suggestie gedaan: Guus Hiddink.

De Belgische bond lijkt naar het buitenland te moeten kijken omdat de enige twee kandidaten van naam - Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck - niet bij hun clubs Club Brugge en AA Gent weggeplukt kunnen worden. Sportjournalist Karl Vannieuwkerke komt in Humo met een Nederlander als tijdelijke oplossing.

"Misschien moeten we Guus Hiddink als tussenpaus vragen, zoals hier en daar wordt geopperd. Daarna mag Preud'homme of Vanhaezebrouck het overnemen. Het probleem is natuurlijk geld. Een nieuwe bondscoach mag niet meer kosten dan Wilmots, en die verdient een miljoen euro per jaar. Dat is peanuts voor een internationale toptrainer", zegt Vannieuwkerke.

Er is bovendien ook nog een tweede probleem voor de Belgen. De oud-bondscoach van Oranje wordt namelijk ook genoemd als opvolger voor Roy Hodgson bij Engeland.