Update: Reading rondt transfer van Nederlander definitief af

Update: Reading rondt transfer van Nederlander definitief af

Gepubliceerd: vrijdag 15 juli 2016 om 21:43vr 15-07-2016 om 21:43

Jaap Stam staat op het punt na Joey van den Berg opnieuw een Nederlander naar Reading te halen. Roy Beerens, die mag vertrekken bij Hertha BSC, is in onderhandeling met de Championship-club.

Stam loopt woensdag alvast vooruit op de komst van Beerens, wiens transfer naar verwachting donderdag rond gaat komen. De 28-jarige rechtsbuiten, die in Nederland voor PSV, NEC, sc Heerenveen en AZ speelde, werd onlangs aangeboden bij Reading.

"En dan is het steeds goed uitzoeken of zo'n speler past bij de club", vertelt Stam aan het Algemeen Dagblad. "In eerste instantie dachten dat Roy voor ons niet haalbaar was vanwege het kostenplaatje. Hij speelt toch in Duitsland en was al bijna akkoord met een andere club (VfB Stuttgart, red.)."

"Soms moet je een beetje geluk hebben. Dat ging niet door en nu zijn wij met hem in gesprek. Roy heeft kwaliteiten die we zoeken bij Reading. En ook dat hij veel ervaring heeft opgedaan in de Bundesliga bij Hertha BSC", aldus Stam. Reading betaalt naar verluidt 1,2 miljoen voor Beerens.

Update 15 juli, 21:40 uur: De transfer van Roy Beerens naar Reading is afgerond. De 28-jarige aanvaller heeft een driejarig contract getekend. "Hij wordt denk ik een speler waarvan de fans van gaan genieten", zegt manager Jaap Stam op de website van Reading.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws