Van der Hoorn hijgt uit in Premier League: 'Meer dan ik ooit heb gedaan'

Van der Hoorn hijgt uit in Premier League: 'Meer dan ik ooit heb gedaan'

13-07-2016 16:21
12

Mike van der Hoorn kan woensdag bij zijn nieuwe werkgever Swansea City zijn officieuze debuut maken in het oefenduel met Charlotte Independence. De verdediger blikt met een positief gevoel terug op zijn eerste dagen als speler van de Premier League-club.

"Ik kan niet wachten om mijn eerste speelminuten te maken", vertelt de enthousiaste mandekker op de site van Swansea. "De trainingen gingen goed tot nu toe, maar er is niets leuker dan het spelen van wedstrijden. Dat is de reden dat ik naar deze club ben gegaan", aldus Van der Hoorn, die merkt dat er bij zijn nieuwe club anders wordt getraind dan bij Ajax, waar hij drie jaar speelde.

"Het was zwaar. Ik denk dat ik meer heb gerend dan ik ooit heb gedaan toen ik nog in Nederland voetbalde. Maar ik kon alles gewoon bijbenen, waardoor ik denk dat ik zometeen topfit aan het seizoen ga beginnen. Het feit dat ik met Leroy Fer en Kenji Gorré twee Nederlandse collega's heb, is ook heel fijn. Ik ben hier pas een week, maar het voelt al alsof ik hier een maand ben. Ik voel me al helemaal thuis", besluit de 23-jarige speler tevreden.