In het kort: Nederlanders scoren in de Champions League, winst Jong Ajax

In het kort: Nederlanders scoren in de Champions League, winst Jong Ajax

13-07-2016 23:44
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lukoki en Janga scoren in de Champions League
De door diverse Eredivisie-clubs begeerde Jody Lukoki heeft woensdagavond gescoord in de Champions League. Namens zijn Bulgaarse werkgever Ludogorets was de Nederlandse vleugelaanvaller trefzeker tegen het Montenegrijnse FK Mladost Podgorica. Het betrof een duel in de tweede voorronde van het miljoenenbal. Ook Rangelo Janga (AS Trencin) had het vizier op scherp staan. De lange spits scoorde tegen Olimpija Ljubljana. Trencin won met 4-3, Ludogorets zegevierde met 2-0. Komende dinsdag staan de returns op het programma.  

Jong Ajax wint oefenduel met Koninklijke HFC 
Het Jong Ajax van trainer Marcel Keizer heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van de Koninklijke HFC. Sheraldo Becker en Richairo Zivkovic waren trefzeker namens de Jupiler League-formatie. Ricardo van Rhijn, die zich opmaakt voor een vertrek uit Amsterdam, stond in de basis. 

Ook Wernbloom zwaait af bij Zweden
De leegloop bij de nationale ploeg van Zweden blijft doorgaan. Na het stoppen van Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson en Kim Källstrom houdt ook voormalig AZ-speler Pontus Wernbloom het voor gezien als international. De middenvelder, die op het EK niet in actie kwam, zal het Nederlands elftal dus niet treffen in de komende WK-kwalificatie.

Nederlander verruilt Bulgarije voor Engeland
De 23-jarige Marc Klok gaat aan de slag bij het Engelse Oldham Athletic. Zijn nieuwe werkgever komt uit in de League One, het derde niveau van Engeland. De middenvelder komt over van het Bulgaarse Cherno More Varna. "Ik heb er enorm veel zin in", zegt de bij FC Utrecht opgeleide Amsterdammer tegen Voetbal International.

Liverpool laat jonge aanvaller gaan
Liverpool heeft Sergi Canos laten gaan. De negentienjarige Spanjaard zet zijn carrière voort bij Norwich City, waar de aanvaller een vierjarig contract heeft getekend. The Canaries maakten zijn komst woensdag bekend via de officiële kanalen. Canos verruilde in 2013 de jeugd van FC Barcelona voor die van Liverpool. Hij viel een keer in voor The Reds.

Heerenveen verhuurt talent
SC Heerenveen verhuurt Robert van Koesveld aan Helmond Sport. De 21-jarige verdediger heeft zijn contract in Friesland met één jaar verlengd (tot en met medio 2018) en gaat volgend seizoen ervaring opdoen in de Jupiler League. "Het is een jonge en talentvolle verdediger, die veel moet spelen. In de Jupiler League kan hij zich op goed niveau laten zien en veel minuten maken. Het is voor Robert op dit moment een goede stap in zijn carrière", licht technisch manager Gerry Hamstra toe.

Feyenoord stelt Moens aan
Feyenoord heeft een nieuwe coördinator keepers van de Feyenoord Academy aangesteld. Oscar Moens volgt per direct Khalid Benlahsen op, die dit seizoen als keeperstrainer van het eerste elftal aan de slag gaat. De voormalige doelman van onder meer AZ, PSV en Willem II was al werkzaam voor Feyenoord. De verschuivingen zijn het gevolg van het vertrek van oud-keeperstrainer Patrick Lodewijks naar Everton.

UEFA verrast
De UEFA heeft een opvallende winnaar aangewezen voor de titel Doelpunt van het EK. De volley van de Hongaarse middenvelder kreeg de voorkeur boven onder meer de omhaal van Xherdan Shaqiri, knal van Marek Hamsik en hakbal van Cristiano Ronaldo.