Ajacied Tete krijgt veroordeling van rechter te horen: taakstraf van zestig uur

Ajacied Tete krijgt veroordeling van rechter te horen: taakstraf van zestig uur

13-07-2016 19:25
37

Ajax-verdediger Kenny Tete heeft een taakstraf van zestig uur opgelegd gekregen van de rechter. De rechtsback wordt verdacht van het beledigen van een politieagent en het verzetten tegen de arrestatie die daarop volgde. De twintigjarige Ajacied kan nog tegen het oordeel in beroep gaan.

Tete werd in december na de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen opgepakt. De aanklager stelt dat Tete de agent bij de keel zou hebben gegrepen. Hierop liep de agent in kwestie een schaafwond op en kreeg hij de tekst 'Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer', naar zich toegeschreeuwd, aldus de lezing van de aanklager.

De rechter vatte het geheel als volgt samen, zo meldt het in de rechtbank aanwezige Ajax Showtime: 'Een stel jongens zijn uitgegaan, lopen daarna nog door de stad, zijn baldadig, maken lawaai en zijn lastig voor omstanders.'

Tete ontkent tegenover de rechter de uitspraak tegen de agent gedaan te hebben. Ook vindt hij dat de zaak opgeblazen is. Eerder kreeg hij al een boete en een taakstraf van Ajax, die hij naar eigen zeggen met tegenzin had geaccepteerd.