Locadia blijft bij standpunt en kijkt om zich heen: 'Iets om over na te denken'

Locadia blijft bij standpunt en kijkt om zich heen: 'Iets om over na te denken'

14-07-2016 07:00
12

Jürgen Locadia heeft het nog altijd naar zijn zin bij PSV. Ondanks dat hij niet scoorde in het oefenduel met Saint-Etienne (2-1 winst) van woensdagavond, stond hij na afloop tevreden de pers te woord. Ook in de oefenwedstrijd van eerder deze week werd Locadia door zijn trainer Phillip Cocu opgesteld als linksbuiten.

Emile van de Sande
THONON-LES-BAINS

Wedden

Meer odds

Of Locadia (22) ervan baalt dat hij vaker op linksbuiten speelt dan in de spits? "Het maakt me niet uit, ik vind het fijn om te spelen. Ik ben een spits en ik blijf een spits. Dat kan je zien aan mijn looplijnen en aan dat ik een echte afmaker ben. Uiteindelijk wil ik wel in de spits gaan spelen", zegt de geboren doelpuntenmaker tegen PSVPrimeur.

Toch wil hij zichzelf niet definitief omturnen tot flankspeler. "Ik wil zo snel mogelijk in de spits spelen", vervolgt Locadia, die afgelopen seizoen vaak als linksbuiten werd gebruikt door Cocu. "Ik heb het goed ingevuld op linksbuiten, ik had niet verwacht dat ik het ook in de Champions League zo goed zou invullen. Ik heb het goed gedaan en daar heb ik mezelf mee verrast."

Locadia wil echter niet eeuwig de linksbuiten van PSV blijven. Vorige week was daar plots een link met het Portugese Sporting Portugal. Wanneer er een mooie club komt, wil de rechtspoot zeker een overstap overwegen. "Dat is wel iets om over na te denken. Ik wil wel een keer vertrekken naar een mooie club, dat is een droom van mij."