Advocaat krijgt wind van voren: 'Liever dat dan coach die na drie maanden weg is'

Advocaat krijgt wind van voren: 'Liever dat dan coach die na drie maanden weg is'

15-07-2016 00:30
12

De Belgische voetbalbond hoeft in de mogelijke zoektocht naar een nieuwe bondscoach in ieder geval niet aan te kloppen bij Peter Maes. De coach van Racing Genk heeft geen interesse.

Maes wordt gezien als een mogelijke opvolger van Marc Wilmots, die zwaar onder vuur ligt sinds het Europees Kampioenschap. De coach staat hoog bij de bookmakers, maar sluit zichzelf uit als kandidaat-bondscoach. "Racing Genk is mijn prioriteit. Ze hoeven mij dus echt niet te bellen'', zo liet hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Maes heeft wel een uitgesproken voorkeur voor een landgenoot. "Ik denk dat het altijd beter is om voor een Belg te gaan. We hebben in eigen land genoeg talent om niet naar het buitenland te moeten uitwijken. Liever een goede Belgische coach dan een buitenlander die na 3-4 maanden weg is omdat hij een aanbod uit Rusland krijgt...", deelt Maes een sneer uit naar Dick Advocaat.

Wilmots wordt verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de kwartfinale. Maes begrijpt de kritiek, maar neemt het ook op voor Wilmots. "De resultaten moeten nù komen. Het land heeft hoge verwachtingen en als je die niet haalt dan word je als coach neergeknuppeld. Maar ik vind wel dat Wilmots goed werk heeft geleverd de voorbije vier jaar en dat we daar ook wat respect voor mogen tonen."