Gewilde Zivkovic 'knapt' en wil directe exit bij Ajax: 'Word als jojo gebruikt'

Gewilde Zivkovic 'knapt' en wil directe exit bij Ajax: 'Word als jojo gebruikt'

Gepubliceerd: vrijdag 15 juli 2016 om 07:00vr 15-07-2016 om 07:00

Het huwelijk tussen Richairo Zivkovic en Ajax lijkt op de klippen te lopen. De negentienjarige aanvaller krijgt bij de Amsterdammers niet de kans om zijn laatste kans te pakken. Hij praat met FC Utrecht.

"Omdat ik open kaart speelde over de interesse van en een gesprek met FC Utrecht, zat ik tegen AFC niet bij de eerste 22 spelers. Ja, toen is er wel iets geknapt", stelt de spits in De Telegraaf. Zivkovic liet al weten dat de begeleiding bij Ajax te wensen overlaat. "Ik werd vaak aan mijn lot overgelaten. Zozeer dat het plezier in het voetballen ook minder werd", benadrukt hij nu.

Twee jaar geleden werd hij voor twee miljoen euro overgenomen van FC Groningen en afgelopen zomer 'zag hij het licht'. "Ik hield bijna geen vakantie en trainde keihard door. Ik wist dat ik voor goud moest gaan en wilde dat ook. Ik weet nu wat er van een profvoetballer wordt gevraagd." Het deed hem pijn dat hij tegen FC Liefering nog speelde en tegen AFC niet. "Dan weet je dat je kennelijk alleen mee was naar Oostenrijk als veldvulling."

"Nu Mateo Cassierra er is en Arek Milik heeft aangegeven te blijven, kan Zivko vertrekken. Ik heb het gevoel dat ik als jojo word gebruikt, dat er spelletjes worden gespeeld", aldus de speler, die in de belangstelling van Utrecht staat. "En daar wil ik graag heen." Eerder sluimerde al Nederlandse en buitenlandse belangstelling. "Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax Zivkovic houden?

Ja
41%
Nee
59%
(3786 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws