'Costa zet zinnen op terugkeer en klopt bij Conte en Abramovich aan'

'Costa zet zinnen op terugkeer en klopt bij Conte en Abramovich aan'

15-07-2016 10:54
3

Het plan van Atlético Madrid om Diego Costa terug te halen, heeft kans van slagen. De speler zelf staat namelijk ook open voor een terugkeer naar de Primera Division.

Dat meldt Marca vrijdag. Na een sterk eerste seizoen op Stamford Bridge was Costa vorig seizoen nog maar zelden uitblinker. Na het ontslag van José Mourinho fleurde hij weer iets op, maar nog steeds was hij niet de oude, veelscorende Costa. Het management van de speler heeft Antonio Conte (nieuwe trainer Chelsea) en Roman Abramovich (clubeigenaar) laten weten dat Costa graag naar Atlético wil.

Chelsea staat echter niet open voor onderhandelingen zolang de club geen nieuwe, vaste eerste spits heeft vastgelegd. Costa is niet van plan om in de pers stennis te gaan schoppen, maar binnen Chelsea is zijn expliciete vertrekwens bekend. Michy Batshuayi kwam een paar weken geleden al over van Olympique Marseille, maar Chelsea wil nóg een spits voordat over een vertrek van Costa te praten valt.

De in Brazilië geboren spits kan dezelfde weg als Filipe Luis bewandelen. De linksback vertrok van Atlético naar Chelsea om een seizoen later weer terug te keren in Vicente Calderon.