Mislukte Cambuur-spits uit onvrede: Het was een klap in mijn gezicht

Mislukte Cambuur-spits uit onvrede: "Het was een klap in mijn gezicht"

15-07-2016 21:57
3

SC Cambuur en Valmir Berisha werd nooit een gelukkig huwelijk. Met hoge verwachtingen kwam de spits over van AS Roma, maar kwam nooit uit de verf. Hij neemt dat voormalig Cambuur-trainer Marcel Keizer een beetje kwalijk.

Het contract van Berisha werd in april zelfs vroegtijdig opgezegd. In de periode van trainer Henk de Jong, die ook vroegtijdig vertrok uit Leeuwarden, was de twintigjarige spits niet fit. "Problemen met mijn rug hielden mij vierenhalve maand aan de kant", zegt Berisha tegen het Zweedse Expressen. "Ik wilde in Zweden herstellen, maar dat mocht niet van de club."

Toen Berisha voldoende hersteld was, liep zijn eenjarige contract ook bijna af. De kans om zich te bewijzen kreeg hij niet van Marcel Keizer, die De Jong opvolgde. "De nieuwe trainer geloofde niet echt in mij", zegt Berisha. "Hij nam me niet mee naar wedstrijden. Het was een klap in mijn gezicht. Bij Roma verbrak ik mijn contract om meer speeltijd te krijgen bij een kleinere club. Maar zo gaat dat in het voetbal. Ik respecteerde zijn beslissing."

Berisha kwam tot zes optredens voor Cambuur, waarvan maar één als basisspeler.