De Boer zet vraagtekens bij Kluivert: Het afbreukrisico is groot

De Boer zet vraagtekens bij Kluivert: "Het afbreukrisico is groot"

16-07-2016 15:41
11

De aanstelling van Patrick Kluivert als directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain heeft voor verbazing gezorgd. Ronald de Boer vraagt zich af op het verstandig is, terwijl technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle verrast is.

De Boer zet zijn vraagtekens bij het Franse avontuur van Kluivert. "Misschien is het beter eerst te beginnen bij een kleinere club, waar je kan leren van je fouten", zegt De Boer in het NRC Handelsblad. "De druk is hoog bij PSG. Er wordt op een ontzettend hoog niveau gehandeld."

De oud-teamgenoot van Kluivert vreest voor scenario à la Clarence Seedorf, die bij zijn eerste trainersklus bij AC Milan na een half jaar werd ontslagen. "Het afbreukrisico is groot", zegt De Boer. Maar: "Patrick heeft een gigantisch netwerk. Hij is sociaal goed. En hij heeft de gunfactor."

Nijkamp dacht dat hij in de maling werd genomen nadat hij het Kluivert-nieuws hoorde. "Het is een ervaringsvak dat je niet binnen één of twee dagen in de vingers krijgt", aldus de technische man van PEC. "Je zit op bestuurlijk niveau, je moet visionair denken, in strategieën. En je moet een netwerk opbouwen, je moet weten met welke zaakwaarnemers je in gesprek gaat."

Lees ook: Kluivert met zijn '300 miljoen' op zoek naar Zlatan-opvolger: 5 spitsenopties