In het kort: De Vrij maakt eindelijk rentree, Van der Hoorn verliest

In het kort: De Vrij maakt eindelijk rentree, Van der Hoorn verliest

17-07-2016 22:56
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Vrij weer op het veld
Stefan de Vrij heeft na tien maanden weer eens een wedstrijd gespeeld. De verdediger van SS Lazio raakte in september 2015 geblesseerd aan zijn knie en stond sindsdien buitenspel. De Vrij deed zondag echter mee in de oefenwedstrijd tegen Lazio Brasil Soccer Team, dat met 6-0 werd verslagen. Ook Wesley Hoedt en Ricardo Kishna waren van de partij.

Van der Hoorn verliest bij Swansea-debuut
Mike van der Hoorn heeft zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van zijn nieuwe club Swansea City gemaakt. Met de Premier League-formatie ging de oud-speler van Ajax en FC Utrecht met 2-0 onderuit tijdens een oefenwedstrijd tegen Richmond. Het duel in de Verenigde Staten lag lange tijd stil wegens onweer. Na de pauze viel Van der Hoorn in. 

De Graafschap heeft verdediger op proef
Sven Nieuwpoort hoopt bij De Graafschap een contract af te dwingen. De Gelderlander meldt dat. De 23-jarige verdediger zit momenteel zonder club. Op 1 juli liep zijn verbintenis bij Go Ahead Eagles af. Voorheen speelde Nieuwpoort bij Almere City en Jong Ajax. 

Pellè debuteert in China
Graziano Pellè heeft dit weekeinde zijn debuut gemaakt voor Shandong Luneng. Onlangs zette de Italiaanse targetman zijn krabbel onder een zéér lucratief contract bij de Chinese club. Het eerste duel van Pellè (31) in het oranje tenue van Shandong verliep moeizaam. Hij kreeg geel na het duwen van een opponent en werd van zijn trainer Felix Magath op z'n nummer gezet toen-ie een penalty wilde opeisen. De wedstrijd tegen Liaoning Whowin eindigde uiteindelijk in 1-1. 

Sevilla haalt Braziliaanse spelmaker
Ganso gaat aan de slag in de Primera Division. Europa League-winnaar Sevilla heeft de Braziliaanse spelmaker ingelijfd voor ruim negen miljoen euro. Al jarenlang staat Ganso bekend als een groot talent, maar tot een avontuur in Europa kwam het voor de 26-jarige rechtspoot tot op heden nog niet. Sevilla neemt hem over van São Paulo.