Ante Coric, Borja Mayoral & Donny van de Beek

VP Talentenjacht: tien pareltjes waar we komend jaar véél van gaan horen

VP Talentenjacht: tien pareltjes waar we komend jaar véél van gaan horen

18-07-2016 16:30
15

Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Ousmane Dembélé (Stade Rennes), Renato Sanches (Benfica), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United): afgelopen jaar beleefden diverse jonge spelers hun doorbraak op het allerhoogste podium. Welke pareltjes moet je komend seizoen absoluut in de gaten houden? Van deze supertalenten verwacht VoetbalPrimeur héél veel. 

Sergio Diaz (05/03/1998, Real Madrid)
Real Madrid nam Diaz (18) deze zomer voor circa zeven miljoen euro over van het Paraguayaanse Cerro Porteno. In Zuid-Amerika staat de tiener te boek als 'de nieuwe Sergio Agüero'. In Madrid hoopt Diaz direct aan te sluiten bij de selectie van trainer Zinedine Zidane, maar de kans is ook aanwezig dat hij eerst bij Real Madrid Castilla - het B-elftal van De Koninlijke - gaat acclimatiseren. 

Ante Coric (14/04/1997, Dinamo Zagreb)
Coric behoorde tijdens het EK 2016 tot de 23-koppige selectie van Kroatië, maar helaas kreeg de aanvallende middenvelder geen speelminuten toebedeeld op het toernooi. Het grote publiek zal dus nog even moeten wachten voordat de jongeling op het allerhoogste niveau zijn talent mag etaleren. Dat kan onmogelijk nog lang duren, want Coric heeft de clubs voor het uitkiezen. Tottenham Hotspur, Everton, Borussia Dortmund, Bayern München, Liverpool en Manchester City azen op zijn handtekening. 

Ramadan Sobhi (27/06/1997, Al-Ahly)
De negentienjarige Sobhi geldt op dit moment als hét grote talent van Egypte. De aanvallende middenvelder c.q. buitenspeler werd afgelopen seizoen landskampioen met Al-Ahly, de werkgever van trainer Martin Jol. Deze zomer lijkt het tijd voor een volgende stap in de carrière van Sobhi. Volgens Engelse media is Stoke City zo goed als rond met de international. 

Gabriel Barbosa (30/08/1996, Santos)
Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern München: welke Europese topclub is er de afgelopen maanden eigenlijk níet gelinkt aan Gabriel Barbosa? De goalgetter van Santos debuteerde drie jaar geleden op het hoogste niveau van Brazilië en heeft sindsdien een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Klein probleem: Gabigol ligt bij Santos nog vast tot 2021 en moet liefst vijftig miljoen euro kosten. 

Marcus Edwards (03/12/1998, Tottenham Hotspur)
Edwards - slechts 1 meter en 65 centimeter groot - staat in Londen en omstreken bekend als één van de grootste talenten van Engeland. Tottenham Hotspur ziet het zitten in de linkspoot: manager Mauricio Pochettino laat Edwards (17) wekelijks meetrainen met de eerste selectie en zou hem komend seizoen zelfs speelminuten op het hoogste niveau hebben beloofd. Wij zijn benieuwd. 

Simone Scuffet (31/05/1996, Udinese)
In het seizoen 2014/15 brak Scuffet al door bij Udinese. Het leek de Serie A-club daarna verstandig om de jeugdinternational te laten rijpen op een lager niveau. Scuffet stond afgelopen jaargang 35 keer onder de lat bij Como en is nu écht klaar voor het grote werk. Udinese heeft overigens nóg een zeer getalenteerde goalie in de gelederen: Alex Meret. De negentienjarige sluitpost volgt komend seizoen de Scuffet-route en wordt uitgeleend aan Spal, een ploeg die uitkomt in de Serie B. 

Donny van de Beek (18/04/1997, Ajax)
Het stikt bij Ajax natuurlijk van de talenten. Misschien beleeft Appie Nouri komend seizoen wel zijn grote doorbraak, laat Robert Muric of Kasper Dolberg zich gelden in de Eredivisie of ontwikkelt Frenkie de Jong zich fantastisch. VP verwacht met name heel veel van Van de Beek. De negentienjarige middenvelder maakte in december 2015 al zijn eerste goal voor Ajax. Van de Beek scoorde tijdens de Europa League-clash met Celtic via een fraaie kopbal.

Andrija Zivkovic (11/07/1996, Benfica)
Zivkovic was de grote uitblinker van de Servische beloftenploeg die een jaar geleden goud pakte op het WK onder 20 jaar in Nieuw-Zeeland. De vleugelaanvaller scoorde twee keer en leverde twee assists af. Bij Partizan Belgrado ontwikkelde de dribbelaar zich in drie jaar tijd tot één van de beste spelers van zijn land. Deze zomer was het tijd voor een transfer. Benfica contracteerde Zivkovic voor vijf jaar. In de Portugese competitie worden komend seizoen grootste dingen van hem verwacht. 

Benjamin Henrichs (23/02/1997, Bayer Leverkusen)
De negentienjarige Henrichs maakte een jaar geleden zijn debuut in de Bundesliga. De jongeling staat bekend om zijn veelzijdigheid: Leverkusen-trainer Roger Schmidt gebruikte hem als back, in het centrum van de defensie én als controleur op het middenveld. Duitse media verwachten dat Henrichs komend jaar zomaar een basisplek kan afdwingen bij de nummer drie van Duitsland. 

Borja Mayoral (05/04/1997, Real Madrid) 
Alvaro Morata 2.0 noemen ze hem in Spanje nu al: Borja Mayoral, tienerspits van Real Madrid. Waarschijnlijk laat de Champions League-winnaar hem deze zomer naar een andere club verkassen, zodat hij zich daar kan ontwikkelen. Onder meer VfL Wolfsburg ziet de jeugdinternational als een welkome versterking. Voorwaarde van Real: een terugkoopclausule, zodat Mayoral over twee á drie jaar alsnog kan gaan schitteren in Madrid. 

Mis jij bepaalde namen op deze lijst? Van welk talent heb jij hoge verwachtingen? Deel het in de comments!