Update: Transfer Ajacied bevestigd: 'Na afleggen medische testen'

Update: Transfer Ajacied bevestigd: 'Na afleggen medische testen'

17-07-2016 21:53
27

Ricardo van Rhijn maakt zoals verwacht de overstap naar Club Brugge. De verdediger komt over van Ajax, waar hij al enige tijd niet meer in aanmerking kwam voor een basisplaats.

Volgens het Algemeen Dagblad tekent Van Rhijn voor drie seizoenen bij de kampioen van België. De verdediger wordt bij Brugge de opvolger van Thomas Meunier, die na het EK in Frankrijk de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Voor Van Rhijn wordt het zijn eerste buitenlandse overstap, nadat hij jarenlang in de hoofdmacht van Ajax speelde. Ajax ontvangt naar verluidt anderhalf miljoen euro.

Bij de Amsterdammers was Van Rhijn lange tijd een vaste waarde, maar verloor hij afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Kenny Tete. Van Rhijn speelde zijn wedstrijden daardoor voornamelijk in Jong Ajax. De verdediger is niet de eerste Nederlander die arriveert, want Stefano Denswil en Ruud Vormer zijn er ook actief.

Update 21:53: Club Brugge heeft de transfer van Van Rhijn bevestigd. Op de clubsite laat de Belgische kampioen weten dat alleen de medische keuring een overgang nog in de weg staat. Daarna zal de Ajacied voor drie seizoenen tekenen.