Update: Klavan tekent voor drie jaar bij droomclub Liverpool

Update: Klavan tekent voor drie jaar bij droomclub Liverpool

20-07-2016 13:06
24

Ragnar Klavan krijgt een droomtransfer. De voormalige speler van AZ en Heracles Almelo staat op het punt te vertrekken naar Liverpool.

Volgens het betrouwbare BBC heeft Liverpool de deal met het Duitse FC Augsburg bijna rond. Met de transfer is zo'n vijf miljoen euro gemoeid. The Reds halen de verdediger als back-up voor Mamadou Sakho, die door een blessure waarschijnlijk de competitiestart mist.

Manager Jurgen Klopp ziet graag verdedigers naar Anfield Road komen, omdat met het vertrek van Kolo Touré en Martin Skrtel de spoeling dun is. Met de komst van Klavan verzekert Liverpool zich van de vierde zomerse versterking. Eerder kwamen doelman Loris Karius (Mainz), verdediger Joël Matip (Schalke 04) en aanvaller Sadio Mané (Southampton) naar Liverpool.

Voor de dertigjarige Klavan is de transfer een kroon op zijn carrière. Eerder speelde de Est van Augsburg in de Eredivisie bij AZ en Heracles. Daarvoor kwam hij uit voor het Noorse Valerenga en de Estse clubs Flore en Tulevik Viljandi.

Update 19/7 19.05: Ragnar Klavan staat voor een transfer naar Liverpool. De verdediger uit Estland is dinsdagmiddag gesignaleerd bij het Spire Hospital voor een medische keuring, die zonder problemen is voltooid. Liverpool presenteert Klavan naar alle waarschijnlijkheid woensdag.

Update 20/7 13.06: Ragnar Klavan mag zich officieel speler van Liverpool noemen. De ervaren verdediger, die in het verleden voor Heracles Almelo en AZ speelde, komt over van het Duitse FC Augsburg en tekent voor drie jaar op Anfield. Liverpool doet geen mededelingen over de transfersom, maar die zou rond de vijf miljoen euro liggen.