PSV-gekleurd Oranje onder 19 krijgt billenkoek en is uitgeschakeld op EK

PSV-gekleurd Oranje onder 19 krijgt billenkoek en is uitgeschakeld op EK

18-07-2016 13:52
57

Het Oranje onder 19 van coach Aron Winter is uitgeschakeld op het EK onder 19. In het Duitse Aalen waren de leeftijdgenoten van Frankrijk véél te sterk. Vooral aanvallend waren de Fransen constant gevaarlijk, wat resulteerde in een 1-5 eindstand. 

Het jeugdteam van de KNVB begon - met zes PSV'ers - matig aan het treffen met de volwassen ogende Fransen. Al vroeg moest Yanick van Osch redding brengen op een inzet van jongeling Kylian Mbappé, die de smaakmaker was in de beginfase. Hij scoorde na tien minuten dan ook, na zwak verdedigen van de jonge Oranje-ploeg (0-1). Nederland onder 19 kwam na een kwartier bijna op gelijke hoogte, maar zag Pablo Rosario uit een vrije trap van Kenneth Paal de paal raken.

Na een kwart wedstrijd leek het duel wat meer in evenwicht te komen, al bleef Frankrijk tussen de linies sterk. Het middenveld van Oranje had moeite om de gaten te dichten en kon na slecht uitverdedigen de 0-2 van Jean-Kevin Augustin niet voorkomen. Tien minuten voor rust versierde Steven Bergwijn een strafschop, die werd benut door Abdelhak Nouri. Daardoor werd het treffen voor even spannend. Oranje moest na rust in ieder geval op jacht naar één goal om uitschakeling te voorkomen.

Uitschakeling en sterke Fransen
Frankrijk bleek echter een geduchte tegenstander, want de atletische Haantjes kwamen direct na rust op 1-3. Augustin was wederom de maker van de treffer, waarbij Oranje slechts stond toe te kijken en slecht stond te verdedigen. Dat bleef het geval bij de jongelingen, want de 1-4 van Mbappé viel op een soortgelijke manier. Een kwartier voor tijd bepaalde Augustin met zijn derde de eindstand op 1-5.

Oranje is zodoende uitgeschakeld op het EK en moet nu tegen de nummer drie van groep A om kwalificatie voor het WK onder 20 af te dwingen.