Spelersrapport: alleen nipte voldoende voor Ajax-toptalent bij Oranje onder 19

Spelersrapport: alleen nipte voldoende voor Ajax-toptalent bij Oranje onder 19

18-07-2016 14:00
23

Oranje onder 19 is klaar op het EK in Duitsland. De manschapen van coach Aron Winter gingen hard onderuit tegen Frankrijk onder 19. VoetbalPrimeur bekeek het duel en maakt een rapport over de Nederlandse toptalenten.

Yanick van Osch - 5: De nodige tegengoals, maar deed zélf niet zo gek veel fout. Gaf echter geen sturing aan zijn verder stuntelende verdediging. Redde wel enkele keren keurig op pogingen van Frankrijk.

Deyovaisio Zeefuik - 4: Had moeite met de beweeglijke Franse aanvallers, werd soms gedold en stond niet scherp genoeg te dekken. Dat werd pijnlijk duidelijk bij de 1-4 van de volwassen tegenstander.

Pablo Rosario - 4: De kersverse PSV'er was niet in staat om het tij te keren. Gaf geen leiding aan zijn defensie. Kopte nog op de paal en had voor een heel ander wedstrijdbeeld kunnen zorgen, áls die bal erin had gezeten.

Hidde ter Avest - 4
Viel door de mand, stond op sommige momenten alleen maar toe te kijken. Werd bij de 0-1 ook wel heel makkelijk uitgespeeld in de zestien en gaf de Fransen een vrijbrief om naar hartenlust aan te vallen.

Calvin Verdonk - 4
Zag er niet erg sterk uit bij de 0-1 van de Fransen en met een zwakke pass leidde hij zelf bijna de 0-2 in. Redde daarna één-op-één wel een keer keurig, maar had over het algemeen te veel moeite met zijn tegenstanders.

Jari Schuurman - 4
Leek een beetje afwezig, kwam vrijwel nooit in de duels en kreeg niet veel ballen waar hij daadwerkelijk wat mee kon. Wist de PSV-voorhoede nimmer in een kansrijke positie te brengen.

Laros Duarte - 4
Was een helft vrijwel onzichtbaar, deed niet veel fout, maar liet bij vlagen verdedigend wat steken vallen. Hielp zijn ploeggenoten niet echt en werd gewisseld in de rust.

Abdelhak Nouri - 6
Dé man bij Oranje onder 19. Hij was één van de weinige lichtpuntjes. Werd in verlegenheid gebracht in het eerste halfuur, herstelde zich goed met een benutte strafschop. Was overal en bleef strijden als een ware captain. In de steek gelaten door zijn teamgenoten.

Steven Bergwijn - 5
Evenals Nouri normaal gesproken één van de steunpilaren van Oranje. Versierde een strafschop bij de 1-2 van Nouri, maar liet zich verder te weinig zien. De dingen die hij deed, waren echter aardig. Werd nooit in stelling gebracht.

Sam Lammers - 4
Matige wedstrijd voor de PSV-spits, die veel moeite had in het meevoetballen. Had twee sterke en atletische Franse centrale verdedigers in zijn nek hangen. Was niet gelukkig als aanspeelpunt.

Kenneth Paal - 5
Een goede vrije trap bij een kopbal van Rosario op de paal. Dat was het dan ook. Probeerde in de tweede helft ijverig om er nog wat van te maken. Kwam van een koude kermis thuis.

Invallers

Carel Eiting - 4
Viel in de rust in bij Oranje, maar kon geen potten breken. In plaats daarvan stond hij bij de 1-3 van Frankrijk een beetje om zich heen te kijken. Kon zich daarna niet herpakken, het middenveld werd vaak overlopen.

Jurich Carolina
Speelde te kort voor een beoordeling

Gino Dekker
Speelde te kort voor een beoordeling