Update: Ajax in diepe rouw na overlijden van voormalig voorzitter Coronel (69)

Update: Ajax in diepe rouw na overlijden van voormalig voorzitter Coronel (69)

18-07-2016 18:07
55

Uri Coronel, oud-voorzitter van Ajax, is maandag op 69-jarige leeftijd overleden. De Amsterdammer was van 2008 tot 2011 voorzitter van de club.

De familie van Coronel heeft het overlijden aan Het Parool bevestigd. Hij werd maandag onwel toen hij aan het sporten was in Amsterdam-Zuid en overleed korte tijd later. Ajax zelf heeft nog niks over het overlijden van Coronel naar buiten gebracht.

Van 1989 tot 1997 was Coronel al bestuurslid van Ajax. Hij had een groot aandeel in de verhuizing van De Meer naar de Amsterdam Arena. In 2008 leidde hij de commissie die onderzoek deed naar tien jaar beleid van Ajax. In het 'rapport Coronel' werd een plan gepresenteerd waarmee Ajax weer vooruit kon.

Niet veel later werd uitgerekend Coronel zelf aangesteld tot voorzitter van de club. Halverwege 2011 vertrok hij, kort nadat de Amsterdammers voor het eerst in lange tijd weer kampioen waren geworden. Sindsdien was Coronel erelid van de club.

Update 18.07: Bij Ajax is men geschrokken van het overlijden van Coronel. In een bericht op het digitale thuis van de Amsterdamse club wordt medeleven betuigd aan de nabestaanden van het erelid. 'Ajax wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies', valt er te lezen in een statement.