NEC wéér op Duitse toer: verdediger (24) met Bundesliga-ervaring vastgelegd

NEC wéér op Duitse toer: verdediger (24) met Bundesliga-ervaring vastgelegd

18-07-2016 19:02
4

NEC heeft zich versterkt met Michael Heinloth. De 24-jarige Duitser komt transfervrij over van SC Paderborn en tekent een contract voor twee jaar in Nijmegen. 

De Eredivisie-formatie maakt de komst van Heinloth bekend via de officiële kanalen. "We hebben met Michael de gewenste speler gevonden voor de rechtsbackpositie die veel ervaring heeft opgedaan in Duitsland. We zijn zeer blij dat hij bij ons komt!", licht technisch manager Danny Hoekman het vastleggen van de back toe. 

Heinloth doorliep de jeugdopleiding van FC Nürnberg. In 2013 maakte hij de overstap naar Paderborn. Met die ploeg promoveerde hij in 2014 naar de Bundesliga. Op het hoogste niveau van Duitsland kwam Heinloth 21 keer in actie. Paderborn degradeerde en afgelopen zomer werd de aflopende verbintenis van de rechtspoot niet verlengd.

Voor NEC is Heinloth de derde Duitse aanwinst van deze zomer. Ook Julian von Haacke en Reagy Ofosu werden reeds gecontracteerd. Met Peter Hyballa staat er komend seizoen bovendien een Duitse trainer aan het roer in het Gofferstadion.