Zweedse tiener klopt op de deur bij AZ: Kom telkens een stapje dichterbij

Zweedse tiener klopt op de deur bij AZ: "Kom telkens een stapje dichterbij"

18-07-2016 19:37
6

Zia Sakirovski hoopt de technische staf van AZ tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te overtuigen van zijn kwaliteiten. De negentienjarige spits uit Zweden deed afgelopen week mee tijdens oefenpotjes tegen Almere City en Telstar. 

"Oefenduels of niet, ik ben hier enorm blij mee", aldus de jonge Zweed in gesprek met AZ Fanpage. Sakirovski moest lang wachten op zijn officieuze debuut in het team van trainer John van den Brom. "Hier heb ik twee jaar lang hard mijn best voor moeten doen, dus ik denk dat ik deze kans heb verdiend. Ik kom telkens een stapje dichterbij en voel me steeds beter worden. Nu het er echt van is gekomen, geeft me dat natuurlijk een fijn gevoel."

"Ik hoop natuurlijk dat er veel wedstrijden in het eerste zullen volgen. Maar natuurlijk weet ik ook dat je in het voetbal veel geduld moet hebben", vervolgt hij. "Ik denk dat ik dat goed kan opbrengen. Vooralsnog focus ik me op Jong AZ, waar ik veel wil spelen en veel doelpunten ga proberen te maken. Maar ik ben zeker hongerig naar meer." In maart 2014 werd de Scandinavische aanvaller overgenomen van Malmö FF.