'Drie Premier League-clubs cirkelen rond Wijnaldum; Chinese miljoenen lonken'

'Drie Premier League-clubs cirkelen rond Wijnaldum; Chinese miljoenen lonken'

20-07-2016 07:05
22

Liverpool hoopt deze maand met Newcastle United een akkoord te bereiken over de transfer van Georginio Wijnaldum, maar de aanvallende middenvelder heeft óók een lucratief aanbod uit China op zak. De Telegraaf schrijft dat woensdag. 

De 25-jarige Wijnaldum wacht op dit moment rustig af. Newcastle en Liverpool zijn in onderhandeling over zijn transfersom, die uiteindelijk ongeveer 25 miljoen euro zal bedragen. The Magpies hopen maximaal te verdienen aan de Oranje-international doordat ook Tottenham Hotspur en Everton in de markt zijn voor de oud-speler van PSV en Feyenoord.

Volgens De Telegraaf gaat de voorkeur van Wijnaldum uit naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp is een groot fan van de Nederlander en ziet hem als een belangrijke schakel in het elftal dat komend seizoen een gooi wil doen naar de landstitel. 

Op de achtergrond speelt er dus ook interesse uit het Verre Oosten voor de aanvallende middenvelder. In China kan Wijnaldum volgens de ochtendkrant 'ongelooflijk veel geld verdienen'. Als hij besluit om te verkassen naar de Super League - wat dus niet waarschijnlijk is - zou de rechtspoot in één klap multimiljonair zijn.