Ajax ziet aanvaller na dertien jaar vertrekken: Tijd voor de volgende stap

Ajax ziet aanvaller na dertien jaar vertrekken: "Tijd voor de volgende stap"

Gepubliceerd: woensdag 20 juli 2016 om 13:01wo 20-07-2016 om 13:01

Ajax raakt Elton Acolatse met onmiddellijke ingang kwijt aan KVC Westerlo. De Belgische club heeft de twintigjarige buitenspeler woensdag een driejarig contract laten tekenen.

Dat meldt Forza Sports Group, het managementbureau van Acolatse. "We hebben rustig gewacht op de juiste club voor Elton. Er waren meerdere opties in Nederland en in het buitenland", licht zaakwaarnemer Daan Kramp toe. "Bij Westerlo heeft Elton de mogelijkheid om zich te laten zien op het hoogste niveau. We verwachten er veel van."

Acolatse speelde sinds 2003 in de jeugdopleiding van Ajax, maar in de buurt van een debuut in de hoofdmacht kwam hij nooit. De laatste drie jaar speelde hij 63 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League, waarin de aanvaller zes keer trefzeker was. In Amsterdam liep het contract van Acolatse nog twee jaar door.

Acolatse is blij met de transfer. "Ik ben Ajax enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb meegemaakt. dertien jaar is natuurlijk niet niks. Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Bij Westerlo kreeg ik direct een positieve indruk. Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws