B-ploeg doet het voor Bosz: eerste oefenzege van Ajax dankzij Zivkovic

20-07-2016 16:53
41

Ajax heeft de eerste zege onder Peter Bosz te pakken. Tegen de amateurs van AS Béziers werd er met 0-2 gewonnen. Daley Sinkgraven en Richairo Zivkovic maakten de doelpunten voor de B-ploeg van Ajax.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen lieten weinig spectaculaire dingen zien, waardoor het in de tweede helft eigenlijk alleen maar beter kon gaan. Ajax drong na rust meer aan en kreeg kansen. Richairo Zivkovic hielp een grote kans om zeep, de spits was daar logischerwijs boos over.

Daarna kwam Ajax wel alsnog op voorsprong. Een kwartier na de theepauze kreeg Daley Sinkgraven de bal, liep een paar meter, haalde vervolgens van twintig meter afstand uit en schoot knap binnen. Kort daarna waren het de Fransen die het initiatief overnamen en misschien wel op gelijke hoogte hadden moeten komen. Niet veel later was het echter Ajax weer dat toesloeg. Zivkovic schoot nu één-op-één wél knap raak: 0-2.

Ajax en Béziers deelden allebei nog wat speldenprikjes uit, maar de 0-2 stand op het scorebord kwam niet in gevaar. Woensdagavond spelen de Amsterdammers met de A-ploeg nog een oefenwedstrijd tegen Marseille. De aftrap staat gepland voor 20.00 uur.