Jørgensen: 'Elia heeft zijn broek uitgetrokken, zoals we in Denemarken zeggen'

Jørgensen: 'Elia heeft zijn broek uitgetrokken, zoals we in Denemarken zeggen'

20-07-2016 18:47
8

De Deense Feyenoord-aanwinst Nicolai Jørgensen gaat in Rotterdam een kleedkamer delen met een speler die hij maar al te goed kent - van televisie, weliswaar. In 2010 zag hij hoe Eljero Elia zijn landgenoot en vriend Lars Jacobsen compleet zoek speelde tijdens het WK 2010. 

"Elia heeft op het WK mijn goede vriend Lars Jacobsen helemaal gek gespeeld. Zijn broek uitgetrokken, zoals we in Denemarken zeggen. Echt jaren hebben we hem daarmee gedold", vertelt Jørgensen in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Steeds de Youtube-filmpjes erbij halen. Dus Elia is al een legende. Maar hé, Kuijt, Elia en Van Bronckhorst speelden in 2010 een WK-finale. Dat doelpunt van Van Bronckhorst in de halve finale tegen Uruguay, weet je dat nog? Wow. En nou sta ik iedere dag met die mannen op het veld."

Spitsentrainer Roy Makaay kent-ie ook nog van vroeger. "Man, dat is toch een kans die je niet vaak krijgt, om met zo’n speler te werken. Ik volg hem al op de voet sinds Deportivo La Coruña. Wat een spits, zo slim en koel. Ik ben echt vereerd dat ik met hem mag werken en hoop dat hij me veel kan leren."