Nederlandse verrassing in de Champions League: Kende het lied enkel van de tv

Nederlandse verrassing in de Champions League: "Kende het lied enkel van de tv"

21-07-2016 16:20
8

Rangelo Janga maakt naam in Europa. De voormalig spits van Willem II, Excelsior en FC Dordrecht scoorde afgelopen weken tweemaal in de voorronde van de Champions League namens het Slowaakse AS Trencín, de club van eigenaar Tscheu La Ling. 

De 24-jarige aanvaller maakte vorig seizoen liefst 21 doelpunten in de Jupiler League namens Dordrecht. Daarna mikte Janga op een mooie transfer naar het buitenland. "Maar geen enkele interessante club werd concreet", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

"Er was wel interesse uit Rusland, Turkije en Bulgarije, maar daar wilde ik niet naartoe. Het gevoel bij Trencín was gelijk vertrouwd. Trencín heeft de laatste twee jaar de dubbel gepakt, dus dat willen ze nu weer, maar ze willen ook stunten in Europa. Dat sprak me aan. En ik zou er gelijk in de basis beginnen." Dat klopt: tegen Olympija Ljubljana in de Champions League scoorde Janga in beide ontmoeting. 

"Ook al is het nog maar de voorronde van de Champions League, het is toch mooi. Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik die tune ooit als speler zou horen. Ik kende het lied enkel van de tv en van spelletjes. Ik speelde afgelopen seizoen nota bene nog op het tweede niveau van Nederland", besluit hij.