'Bizarre' taferelen bij Twente: 'Intussen gingen wij via de achterkant de bus in'

'Bizarre' taferelen bij Twente: 'Intussen gingen wij via de achterkant de bus in'

21-07-2016 18:57
40

Vier seizoenen stond Robbert Schilder (30) onder contract bij FC Twente. Het waren niet de beste jaren uit de geschiedenis van de landskampioen van 2010. Schilder maakte 'de meest bizarre dingen mee', vertelt de inmiddels clubloze routinier aan Voetbal International. 

"Trainer Alfred Schreuder lag onder vuur en de thuiswedstrijden voelden met woedende fans op de tribune ook niet meer als duels in je eigen stadion. Het publiek hoopte gewoon dat hun eigen club zou verliezen om hun haat richting de trainer te kunnen voeden", steekt hij van wal. 

Wedden

Meer odds

"Er werden vervolgens allerlei manoeuvres verzonnen om ons veilig in en uit het stadion te krijgen. We moesten ons vorig seizoen voor de laatste paar thuiswedstrijden ergens in Enschede verzamelen, ver uit het zicht. We mochten niet in ons Twente-pak komen, maar in onze gewone kleding. Achter een gebouw stond een bus klaar die ons naar de achteringang van het stadion bracht. Na de wedstrijd stond een andere bus aan de voorkant klaar, zodat de fans dachten dat we daarin zouden stappen."

"Intussen gingen wij snel via de achterkant de bus in en reden we naar de plek waar onze auto's stonden. Op een bepaald moment hoorden we dat we snel naar huis moesten gaan: de supporters waren erachter gekomen waar we ons verzamelden", besluit Schilder.