Van der Gaag en keeperstrainer in de clinch bij Excelsior: Bijzonder

Van der Gaag en keeperstrainer in de clinch bij Excelsior: "Bijzonder"

26-07-2016 14:06
3

Het is onrustig op Woudestein. Dinsdag werd keeperstrainer Rob van Dijk plotseling vervangen door Ronald Graafland en Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, legt uit waarom.

Van Dijk schitterde de afgelopen weken al door afwezigheid in Kralingen. De reden: hij kon vanaf het eerste moment niet door één deur met trainer Mitchell van der Gaag. "Een verschil van inzicht", aldus De Haan. "Die conclusie kwam al heel snel, best bijzonder, maar dan moet je naar oplossingen zoeken."

De oplossing is het vertrek van Van Dijk en de komst van Graafland. Dat Van Dijk en Van der Gaag, die sinds deze zomer aan het roer staat op Woudestein, niet klikten, had De Haan niet verwacht. "Daar heb ik me ook over verbaasd, Van der Gaag ook. Maar eigenlijk is er niet zo heel veel aan de gang geweest."

"Het was, nogmaals, een verschil van inzicht. Als de één zegt, 'ik wil het zo', en de ander zegt, 'ik wil het zo', en ieder blijft bij zijn standpunt, krijg je een verschil van inzicht. Hij heeft hier vier jaar gewerkt, jammer dat het zo moet eindigen", besluit De Haan.