Update: Megadeal Higuain is helemaal rond, rode loper ligt uit voor Milik

Update: Megadeal Higuain is helemaal rond, rode loper ligt uit voor Milik

26-07-2016 18:54
14

Nog even wachten en Gonzalo Higuain mag zich officieel speler van Juventus noemen. De Argentijn komt voor 94 miljoen euro over van Napoli en tekent voor vier seizoenen.

Dat meldden verschillende media in Italië vorige week al en dinsdag wordt er een schepje bovenop gedaan. Dat wil zeggen: Higuain staat nu écht op de drempel van een transfer naar Juventus. De leiding van de Oude Dame is op dit moment bezig het papierwerk in orde te maken.

Higuain komt voor de lieve som van 94 miljoen euro over van Napoli, dat geen poot had om op te staan in de 'onderhandelingen'. Juventus voldeed in één klap aan de ontsnappingsclausule, waardoor Napoli hem moet laten gaan. De 28-jarige Higuain was zelf al langer toe aan een stap hogerop.

De details in het Juve-contract van de Argentijn zijn overigens ook al gelekt. Higuain gaat jaarlijks 7,5 miljoen euro aan salaris verdienen. Verder opvallend: de spits scoorde afgelopen seizoen precies even vaak als alle Juventus-aanvallers (Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Alvaro Morata) bij elkaar: 36 keer. Verwacht wordt dat Higuain woensdag wordt gepresenteerd.

Update 18.35: De bekendmaking van de megatransfer van Gonzalo Higuain naar Juventus is een kwestie van tijd. Beppe Marotta, technisch directeur van de Italiaans kampioen, bevestigt dat. "We hebben het contract ingeleverd. Het is klaar!", riep Marotta naar media in Italië, zonder verder in detail te treden. Ook Napoli heeft de aanstaande deal zojuist bevestigd.

Update 18.54: De transfer van Higuain naar Juventus is helemaal afgerond, zo meldt Juventus zojuist via de officiële kanalen. Hij tekent een contract voor vijf seizoenen bij De Oude Dame.