El Kabir vlucht uit Turkije: 'Helikopters zien schieten en bommen zien vallen'

El Kabir vlucht uit Turkije: 'Helikopters zien schieten en bommen zien vallen'

Gepubliceerd: woensdag 27 juli 2016 om 09:17wo 27-07-2016 om 09:17

Moestafa El Kabir beleefde angstige momenten tijdens de militaire staatsgreep in Turkije twee weken geleden. De 27-jarige aanvaller liet prompt zijn contract bij Gençlerbirligi ontbinden en koos voor een Japans avontuur bij Sagan Tosu.

El Kabir was op het moment van de coup alleen thuis in zijn appartement in Ankara. "Het was een hele nare ervaring. Ik heb helikopters zien schieten en bommen zien vallen, op nog geen twee kilometer afstand. Bijna in mijn achtertuin. Mijn hart ging sneller kloppen", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik heb alles vanaf de tv gevolgd en de hele nacht geen oog dichtgedaan."

"Er zijn eerder aanslagen geweest in Ankara en daar schrik je natuurlijk van", vervolgt de oud-speler van onder meer NEC. "Nu kwam het allemaal net iets te dichtbij. Er waren meer redenen waarom ik wilde vertrekken, maar dit was de grote druppel die de emmer deed overlopen." In overleg werd het contract van El Kabir ontbonden, waarna de aanvaller richting Japan vertrok.

Interesse uit Dubai, China én Nederland wees El Kabir af. "Ik ben enorm trots op wat ik allemaal al heb bereikt en meegemaakt. Hier in Japan wil ik ook naam gaan maken en het team helpen met doelpunten en assists. En het is hier een stuk veiliger, dat scheelt natuurlijk ook. Een dergelijke ervaring als in Ankara hoop ik nooit meer mee te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws