Clasie is Eredivisie bij Southampton duidelijk ontgroeid: 'Het is Nederland...

Clasie is Eredivisie bij Southampton duidelijk ontgroeid: 'Het is Nederland..."

28-07-2016 09:06
30

Jordy Clasie speelde met Southampton twee oefenduels in Nederland tegen PEC Zwolle en FC Twente en is totaal niet onder de indruk van de tegenstand, zo laat de middenvelder in duidelijke bewoordingen weten op de website van Southampton.

Southampton versloeg PEC met 4-0 en won woensdagavond met 2-1 van FC Twente. "Maar om eerlijk te zijn, het is Nederland...", laat Clasie duidelijk weten wat hij van het niveau van de Eredivisie vindt. "En je weet dat het niveauverschil tussen Nederland en Engeland enorm is. Maar het is goed voor ons om wat minuten te maken en te genieten van de voorbereiding."

Clasie vond FC Twente niet een zwaardere tegenstander dan PEC Zwolle. "Het is een beetje hetzelfde, Twente heeft de laatste maanden veel problemen met de financiën. Het heeft een jong team, ik geloof dat de oudste speler Kamohelo Mokotjo is, mijn oude ploeggenoot bij Feyenoord. FC Twente is een grote club in Nederland, hopelijk kunnen ze opnieuw bouwen met een nieuw team. En ik denk dat ze dat dit seizoen ook gaan doen." Southampton speelt in Nederland nog één duel, met FC Groningen.