'Koeman loopt bij transfer tegen problemen aan door aparte clausule in contract'

'Koeman loopt bij transfer tegen problemen aan door aparte clausule in contract'

29-07-2016 11:34
4

De Senegalees Kara Mbodji wil weg bij RSC Anderlecht en kan zomaar een aankoop van Ronald Koeman bij Everton worden. Hij wil namelijk het liefst naar Engeland, maar de zaak ligt complex volgens The Daily Mail. Er staat een bizarre clausule in zijn contract.

Everton zou graag in zee gaan met de boomlange verdediger, die zelf al jaren droomt van een carrière in de Premier League. West Ham United toonde enkele jaren geleden al interesse, maar toen reageerde Racing Genk net iets te laat. De fax die alles moest regelen arriveerde een halfuur na de transferdeadline, waardoor het feestje niet doorging. Daarna weigerde hij zelf om te verkassen naar Leicester City, omdat hij die ploeg te laag inschatte.

Nu krijgt hij dus een derde kans om te vertrekken naar Engeland, maar het wordt opnieuw een race tegen de klok. Volgens The Daily Mail heeft Mbodji een clausule in zijn huidige contract waardoor hij niet meer mag overstappen na 5 augustus. Dat geeft hem de tijd tot volgende week vrijdag. Het is de vraag of dergelijke clausules rechtsgeldig zijn, daar de transfermarkt pas over ruim een maand sluit.