Van Rhijn-concurrent duikt op en scoort: 'Het is aan Ricardo en mij'

Van Rhijn-concurrent duikt op en scoort: 'Het is aan Ricardo en mij'

30-07-2016 09:29

Ricardo van Rhijn is bij Club Brugge niet zeker van zijn basisplaats. Althans, als het aan zijn concurrent Dion Cools ligt. De rechtsback maakte indruk in de openingswedstrijd tegen KV Mechelen (0-2).

Cools toonde aan dat Van Rhijn, overgekomen van Ajax, zijn basisplaats niet cadeau krijgt bij Club. De twintigjarige Cools liet zijn aanvallende kwaliteiten en lef zien. Hij maakte voor rust ook nog eens het tweede doelpunt. "Ik ben heel tevreden en trek de goede lijn van vorige week door. Dat ik ook nog scoor, maakt het helemaal mooi'', aldus de rechtsback tegenover Het Laatste Nieuws.

De jeugdinternational kwam het afgelopen seizoen slechts acht keer in actie voor Club, nadat hij in de zomer overkwam van Oud-Heverlee Leuven. "Vorig seizoen belandde ik snel op het tweede plan, maar toen was de situatie anders. Thomas Meunier speelde sowieso elke wedstrijd en daar had ik weinig tegen in te brengen.''

Cools heeft vertrouwen en gaat vol overtuiging de concurrentiestrijd aan met nieuwkomer Van Rhijn. ''Nu heb ik het gevoel dat ik een eerlijke kans heb. Ik ben het systeem al gewend, terwijl ik vorig jaar moest aanpassen. Het is aan Ricardo en mij om het uit te vechten, al zullen we sowieso beiden wel een aantal wedstrijden spelen."