In het kort: Promes meteen twee keer trefzeker, Milan breekt met Menez

In het kort: Promes meteen twee keer trefzeker, Milan breekt met Menez

31-07-2016 22:00
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Menez vertrekt bij Milan
Jeremy Menez houdt het na twee jaar voor gezien bij AC Milan. De Franse vleugelaanvaller maakt de overstap naar Girondins Bordeaux, zo maakt de Franse club zondag bekend. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Menez kwam eerder uit voor Sochaux, AS Monaco, AS Roma en Paris Saint-Germain. Menez baarde enkele weken geleden opzien door met een buikje op de eerste training bij Milan te verschijnen.

Promes op dreef
Quincy Promes gaat door waar hij afgelopen seizoen gebleven was in Rusland. De Oranje-international was bij de competitiestart van Spartak Moskou tegen Arsenal Tula direct twee keer trefzeker: 4-0. Promes maakte afgelopen seizoen achttien doelpunten en speelde zich in de kijker van verschillende clubs uit Engeland, Italië en Spanje.

Wolfsburg-speler breekt nek
Josuha Guilavogui, middenvelder van VfL Wolfsburg, heeft zijn nek gebroken tijdens een oefenduel met Sporting Portugal. De ploeggenoot van Bas Dost liep bij een valpartij een scheurtje in een nekwervel op. Hoe lang de Fransman uit de roulatie is, is volgens Duitse media nog onbekend. Komende week wordt Guilavogui (25) uitgebreid onderzocht in Wolfsburg. 

Grote schoonmaak bij Turkse voetbalbond
Alle bestuursleden en alle commissieleden van de Turkse voetbalbond (TFF) hebben in het kader van een groot veiligheidsonderzoek hun ontslag ingediend. Onder meer de NOS meldt dat zondag. Het onderzoek hangt samen met de couppoging van twee weken geleden. Alle TFF-bestuurders worden onderzocht. 

Paris Saint-Germain rolt Engels kampioen op
Paris Saint-Germain heeft gehakt gemaakt van Leicester City. In het Amerikaanse Californië versloeg de Franse kampioen de Engelse titelhouder met liefst 4-0. Bij rust was het door een benutte strafschop van Edinson Cavani en een treffer van Nanitamo Ikone 2-0, na rust tekenden Lucas Moura en Odsonne Edouard voor de andere doelpunten.

Lampard de boeken in bij New York City
Frank Lampard heeft van zich doen spreken in de Amerikaanse competitie. De voormalig middenvelder van Chelsea tekende zaterdagavond in dienst van New York City FC voor een hattrick in het duel met Colorado Rapids, dat met 5-1 werd verslagen. Volgens New York City FC is Lampard de eerste speler ooit die drie keer scoort voor de club. Overigens zag New York pas in 2013 het levenslicht.