Wengers mond valt open van verbazing: 'Helemaal gek als je dat niet kunt betalen'

Wengers mond valt open van verbazing: 'Helemaal gek als je dat niet kunt betalen'

31-07-2016 09:20
13

Hoewel Arsène Wenger vastbesloten is om de Arsenal-selectie te versterken, willen The Gunners niet meegaan in het huidige transfergeweld. De manager noemt de aanstaande transfer van Paul Pogba naar Manchester United voor 120 miljoen euro 'helemaal gek'.

Arsenal krijgt de nodige kritiek van de eigen fans te verduren nu topaankopen op zich laten wachten. Wenger hoopt deze zomer een aanvaller en een verdediger te verwelkomen. Dat is echter geen eenvoudige taak, stelt de Fransman. "Ik wil spelers kopen die ons team kunnen versterken. We moeten sterk zijn en niet kopen om het kopen", zegt hij in Britse media.

Een transfer als die van Pogba van Juventus naar United, sluit Wenger uit bij Arsenal. "Het is helemaal gek als je zo'n bedrag niet kunt betalen. Maar als je het wel kunt betalen kun je de transfer rechtvaardigen", stelt Le Professeur. "Het is compleet gestoord als je het vergelijkt met het 'normale' leven. Maar we leven in een wereld waarin alle mondiale activiteiten veel geld opleveren."

"Kan een speler zo'n investering ooit terugverdienen? Niemand kan dat calculeren", vervolgt Wenger. "Sinds ik in deze sport actief ben, denk ik altijd nu kan het record niet meer omhoog gaan en ik heb het altijd verkeerd. Misschien is het over een paar jaar wel 200, 300 miljoen, wie zal het zeggen."