Ten Cate ontkent komst 'heel leuke vent': Hij is een vriend van mijn dochters

Ten Cate ontkent komst 'heel leuke vent': "Hij is een vriend van mijn dochters"

31-07-2016 22:33
3

Mitchell te Vrede lijkt voorlopig nergens heen te gaan. FK Ural uit Rusland is niet langer in de markt voor de 24-jarige spits van sc Heerenveen, terwijl de vermeende interesse van Al Jazira volgens Henk ten Cate nooit serieus is geweest.

Te Vrede staat open voor een buitenlands avontuur en Heerenveen is bereid mee te werken aan een vertrek van de overbodige aanvaller. Met zijn aanwezigheid bij een oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Al Jazira was de optelsom daardoor snel gemaakt. Ten Cate, trainer van de club uit de Verenigde Arabische Emiraten, spreekt de komst van Te Vrede echter met klem tegen.

"Dat is de grootst mogelijke onzin", zegt Ten Cate tegen Voetbal International over de vermeende belangstelling voor Te Vrede. "Hij is een vriend van mijn dochters. Die zeiden: Goh, we gaan kijken naar onze vader in Deventer. En hij zei: Oké, dan ga ik mee. Het is een heel leuke vent, maar ik heb de beste spits van het Midden-Oosten (Ali Mabkhout, red.)." Ten Cate heeft daarnaast de beschikking over onder meer Mbark Boussoufa en Jefferson Farfan.