''In Amsterdam gespotte' Gomez stuurt aan op transfervrij vertrek'

''In Amsterdam gespotte' Gomez stuurt aan op transfervrij vertrek'

01-08-2016 12:56
33

Mario Gomez is van plan om helemaal opnieuw te beginnen. De Duitse spits, die afgelopen seizoen veel indruk maakte op huurbasis bij Besiktas, wil vertrekken bij Fiorentina.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Gomez heeft het gehad in Italië en dringt er bij de Fiorentina-leiding op aan zijn contract te ontbinden. De Italiaanse subtopper heeft echter geen trek in kapitaalvernietiging en hoopt nog zes à zeven miljoen voor hem te krijgen.

Gomez zag eerder af van een langer verblijf bij Besiktas. In dienst van de Turkse club was hij afgelopen seizoen liefst 26 keer trefzeker in 33 wedstrijden, maar de onzekere politieke situatie in het land deed hem besluiten te vertrekken. Het goede seizoen leverde Gomez wel een plek in de Duitse EK-selectie op.

Het is nu de vraag waar de toekomst van Gomez ligt. West Ham United en FC Barcelona werden de laatste dagen aan hem gelinkt, terwijl ook Ajax is genoemd. Gomez zou recentelijk in Amsterdam zijn gespot. Of dat te maken had met een aanstaande transfer, is onduidelijk. Bij Fiorentina verdient de 31-jarige spits vijf miljoen euro per jaar.

Lees ook: Het boodschappenlijstje van Overmars: zes kandidaat-opvolgers Milik