Blind weet beter: De buitenwereld heeft daar wellicht andere gedachten over

Blind weet beter: "De buitenwereld heeft daar wellicht andere gedachten over"

01-08-2016 17:33
10

Daley Blind staat geregeld in de schijnwerpers doordat hij de zoon is van bondscoach Danny Blind. De twee gaan niet anders met elkaar op na de aanstelling van Blind senior bij de KNVB.

"Nu mijn vader bondscoach is, heb ik natuurlijk veel met hem te maken", begint United-speler Blind zijn relaas in het magazine Life After Football. "Eigenlijk doet dat heel weinig met onze relatie. We hebben een hele sterke band en daar is weinig aan veranderd sinds hij bondscoach is."

Vaak wordt er gesproken en geschreven over de relatie tussen de twee. "De buitenwereld heeft daar wellicht andere gedachten over, maar de werkelijkheid is dat er tussen ons niets is veranderd. De mensen die dicht om ons heen staan, zoals mijn medespelers, zullen dat beamen."

De relatie buiten het veld verschilt wel van de relatie binnen de krijtlijnen. "Er zijn momenten dat we trainer-speler zijn en er zijn momenten dat we vader-zoon zijn. Die momenten kunnen we gelukkig goed scheiden", besluit Blind over de band met zijn vader.