Turkse media: Galatasaray dwarsboomt Ajax in jacht op Milik-opvolger

Turkse media: Galatasaray dwarsboomt Ajax in jacht op Milik-opvolger

01-08-2016 21:03
17

Chelsea-aanvaller Bertrand Traoré schijnt bij Ajax hoog op het verlanglijstje te staan, maar er zijn méér clubs die azen op de jonge international. Turkse media melden maandag dat ook Galatasaray de spits wil inlijven. 

Jan Olde Riekerink, trainer van de Turkse topclub, is op zoek naar een nieuwe spits en heeft zijn oog laten vallen op Traoré. De stilist uit Burkina Faso mag komend seizoen wellicht op huurbasis ervaring opdoen bij een andere club. Chelsea-manager Antonio Conte heeft in de aanval reeds de beschikking over spelers als Diego Costa, Willian en mega-aankoop Michy Batshuayi. 

In het seizoen 2014/15 werd Traoré door Chelsea verhuurd aan Vitesse, dat toen nog onder leiding stond van huidig Ajax-trainer Peter Bosz. De samenwerking tussen Traoré en de Arnhemse club verliep uitstekend: in 33 Eredivisie-duels scoorde de aanvaller veertien keer. Nu Ajax-spits Arek Milik voor een vertrek naar SSC Napoli staat, is Traoré volgens De Telegraaf topkandidaat om in de Arena de opvolger te worden van de Poolse topscorer. 

Overigens is Galatasaray ook bezig met de komst van een andere aanvaller. Eren Derdiyok, Zwitsers international en speler van Kasımpaşa, is momenteel in gesprek met de werkgever van Wesley Sneijder en Ryan Donk over een transfer.