'Marco van Ginkel sms'te me voor de wedstrijd, alsof we niets voorstelden'

'Marco van Ginkel sms'te me voor de wedstrijd, alsof we niets voorstelden'

01-08-2016 21:27
37

Voor Vitesse-aanvoerder Guram Kashia was het seizoen 2015/16 een pijnlijk hoofdstuk in zijn carrière. De Arnhemse club eindigde op een teleurstellende negende plek, het voetbal was slecht en zelf schipperde Kashia tussen basis en bank. 

"Ik was zó ontzettend boos. Op mezelf, ja. Natuurlijk. Ik ben de aanvoerder, dus ik ben verantwoordelijk. Ik ben inmiddels 29 en heb dus niet zo heel veel seizoenen meer te gaan. Ik wil echt het maximale uit mijn carrière halen. (...) En dan zit er zo’n seizoen als het vorige tussen… De teleurstelling nam het over in de kleedkamer. Beetje bij beetje, stapje voor stapje. Het voelt alsof ik een jaar heb verpest", blikt hij terug met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Het pijnlijkste vond ik die uitwedstrijd tegen PSV, een paar weken voor het einde. Zij moesten op dat moment ruim winnen om de koppositie over te nemen van Ajax. Normaal gesproken is Vitesse dan een lastige tegenstander. Maar deze keer ging het er in de media niet meer om of we daar misschien een punt konden pakken, maar of PSV met 4-0, 5-0 of 6-0 zou gaan winnen", herinnert de international zich. 

"Marco van Ginkel sms'te me vóór die wedstrijd nog voor de grap dat we het lekker rustig aan moesten doen. Alsof wij niets voorstelden", is Kashia nog altijd verbitterd. "Maar het vervelendste is: wij hebben mensen de redenen gegeven zo te redeneren. Dat mensen zo over Vitesse praten en denken, moeten we niet meer accepteren. Dat moet ons boos maken, en nóg hongeriger."