Entourage 'stoïcijnse' Ajax-debutant tevreden: 'Wolfsburg wilde hem heel graag'

Entourage 'stoïcijnse' Ajax-debutant tevreden: 'Wolfsburg wilde hem heel graag'

02-08-2016 07:00
7

Kasper Dolberg blijft ook na zijn debuut in het eerste elftal van Ajax onverstoorbaar. De achttienjarige Deen scoorde vorige week in de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki (1-1) en de kans is groot dat hij woensdagavond weer in de basis staat.

"Kasper is als Henning Jensen", zegt Jens Steffensen, de zaakwaarnemer van Dolberg, in het Algemeen Dagblad. "Ken je die nog? Hij was mijn ploeggenoot bij Denemarken. Heeft ook bij Ajax gespeeld. Henning was stil buiten het veld maar stijlvol erbinnen. Nou, zo is Kasper dus."

"Kasper is niet zo'n lachebek", weet Davy Klaassen. "Maar ik denk dat hij van binnen wel blij is dat hij dit allemaal meemaakt. Ik heb goed gekeken. Toen hij scoorde, zag ik een soort van grijns op zijn gezicht. Het is gewoon een heel rustige jongen. Maar wel zelfverzekerd." Dat bevestigt Steffensen. "Neem van mij aan dat Kasper ontzettend blij is dat hij heeft kunnen scoren voor Ajax."

"Dat stoïcijnse helpt hem ook. Tegen PAOK speelde hij tegen twee krachtige centrumverdedigers. Hij heeft zich er niet door uit het veld laten slaan", aldus de belangenbehartiger, die Dolberg naar Ajax verwees in plaats van Duitsland. "VfL Wolfsburg wilde Kasper heel graag, maar we hebben gekozen voor Ajax. Die keuze heeft goed uitgepakt."

De spits zag deze zomer de nodige Denen vertrekken bij Ajax, maar dat is volgens Steffensen geen probleem. "Hij gaat toch wel zijn eigen stoïcijnse weg."