Guardiola dé reden van City-transfer: Hem gevolgd bij Barcelona en Bayern

Guardiola dé reden van City-transfer: "Hem gevolgd bij Barcelona en Bayern"

02-08-2016 12:37
2

Manchester City stelde Pep Guardiola aan om grote spelers naar de club te kunnen lokken en met de aankopen van Ilkay Gündogan, Leroy Sané en Nolito slaagt de Spanjaard daarin. Sané laat na zijn dinsdag afgeronde deal van 50 miljoen euro weten dat Guardiola de doorslag heeft gegeven.

"Guardiola heeft een heel grote rol gespeeld. Ik heb Pep gevolgd bij FC Barcelona en Bayern München waar hij veel bereikt heeft en heel goed samengewerkt heeft met jonge spelers. Dat was een heel belangrijk deel in mijn besluit om hier te komen", zegt Sané in zijn eerste interview op de website van Manchester City.

"Hij zal me heel ver laten komen wat betreft tactiek en ik denk dat hij iedere speler technisch kan ontwikkelen. Ik denk dat hij van mij een complete speler maakt", aldus Sané, die van Guardiola te horen heeft gekregen dat hij als multi-functionele aanvaller gebruikt zal worden.

Guardiola zegt zelf over zijn nieuwste miljoenenaankoop: "Leroy is heel technisch, voelt zich comfortabel aan de bal, is snel, creëert kansen voor ploeggenoten, werkt hard en maakt ook nog eens doelpunten. Bovendien heeft hij een positieve houding. Ik weet zeker dat hij goed in ons team zal passen. Gezien zijn leeftijd kan hij zich nog verder ontwikkelen. Toch maakt hij al deel uit van de Duitse nationale ploeg."