Ik hoop dat ze in de Eredivisie juist vaker achter mij aan moeten

"Ik hoop dat ze in de Eredivisie juist vaker achter mij aan moeten"

02-08-2016 16:10
1

Pelle van Amersfoort hoopt komend seizoen zijn grote doorbraak bij SC Heerenveen te beleven. Na een huurperiode bij Almere City wil de spits een basisplaats onder trainer Jurgen Streppel afdwingen. 

Van Amersfoort kreeg afgelopen zaterdag speeltijd tegen Real Sociedad, maar kon nog niet echt imponeren. "Het was een beetje geflatteerd", doelt Van Amersfoort in het Friesch Dagblad op de 0-2 nederlaag. "Maar ik hoop dat de trainer tevreden is over mijn spel, want ik wil dolgraag beginnen tegen AZ. Ik had vorig seizoen al gehoopt op een kans, maar we weten allemaal hoe het gelopen is (hij werd uitgeleend aan Almere City FC, red.). Dan moet het nu maar gebeuren."

Conditioneel gezien had Van Amersfoort het lastig in het duel met Real Sociedad. "Dat komt ook omdat Real Sociedad een ploeg is met het vermogen om onder druk het balletje toch nog rond te kunnen laten gaan. Maar ik hoop dat ze in de Eredivisie juist vaker achter mij aan moeten. Ik houd er wel van om een tegenstander zich het snot voor de ogen laten lopen", besluit hij lachend.