Lof voor Leicester City: 'Ze wonnen de Premier League niet 'gewoon''

Lof voor Leicester City: 'Ze wonnen de Premier League niet 'gewoon''

02-08-2016 18:22
2

Het sprookje gaat voor Leicester City nog even door. Als winnaar van de Premier League mag de club deelnemen aan de Champions League en de voormalige trainer Sven Goran-Eriksson verwacht dat de ploeg hoge ogen kan gooien. 

"De manier waarop ze de titel wonnen, was ongelooflijk", begint Eriksson in gesprek met Omnisport. "Ik ben nog steeds ontzettend blij voor de fans, voor de club en voor de spelers waar ik mee heb gewerkt." Eriksson was tussen 2010 en 2011 trainer van de club. "Ze wonnen de Premier League niet 'gewoon', ze wonnen met stijl. Ze waren verreweg het beste team en het wordt interessant om te zien of ze dat opnieuw kunnen laten zien."

De loting voor de groepsfase van het miljoenenbal vindt plaats op 25 augustus. "Ik denk dat ze veel kunnen bereiken in Europa", vervolgt Eriksson, nu trainer van Shanghai SIPG in China. "Het grootste deel van de selectie heeft nog nooit Champions League gespeeld, maar er ligt veel druk op. Je speelt zondag en woensdag, of zaterdag en dinsdag. Je moet je daar goed op voorbereiden. Het is zwaar om ook doordeweeks te spelen."