AZ ontbindt contract en is eindelijk verlost van Belgische verdediger

AZ ontbindt contract en is eindelijk verlost van Belgische verdediger

02-08-2016 16:36
21

Jan Wuytens is met onmiddellijke ingang vertrokken bij AZ. Dat melden de Alkmaarders dinsdag via de officiële kanalen. De Belgische verdediger had nog een contract tot medio 2017.

Wuytens en AZ zijn het deze week eens geworden over ontbinding van de overeenkomst. Daardoor kan de 31-jarige verdediger transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Wuytens speelde sinds 2013 voor AZ, dat hem destijds overnam van FC Utrecht. In totaal speelde hij 33 competitiewedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht.

Met het transfervrije vertrek van Wuytens komt er een einde aan de status quo die als sinds december 2015 aan de gang was. De verdediger kreeg toen al te horen dat er geen toekomstperspectief meer voor hem was bij AZ en dat hij op zoek kon naar een andere club. Dat lukte echter niet, waardoor trainer John van den Brom opgescheept bleef zitten met Wuytens.

"Jan zit kennelijk liever bij AZ in de kleedkamer dan dat hij wedstrijden in de Eredivisie speelt", zei Max Huiberts, technisch directeur van AZ, daarover tegen het Noordhollands Dagblad.