Ajax maakt exacte transfersom Milik bekend: 32 miljoen met uitzicht op meer

Ajax maakt exacte transfersom Milik bekend: 32 miljoen met uitzicht op meer

02-08-2016 17:24
76

Ajax en Napoli hebben dinsdag de transfer van Arek Milik bevestigd. De Poolse spits, die maandagavond al werd gepresenteerd in Italië, levert de Amsterdammers een recordbedrag op.

Ajax vangt 32 miljoen euro voor Milik en dat bedrag kan nog oplopen naar 33 miljoen. Daarvan gaat tussen de tien en twintig procent naar Bayer Leverkusen, dat recht heeft op een doorverkooppercentage. Milik stond nog tot en met de zomer van 2019 onder contract in Amsterdam.

Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, is blij met de megadeal. "Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg. Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam", zegt hij op de clubsite.

Opvallend is het vertrek van Milik wel, omdat Ajax enkele weken geleden meldde dat hij in elk geval het komend halfjaar zou blijven. Overmars: "We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden."

"Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt. Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli. De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken.”

Milik maakte op 3 augustus 2014 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In totaal kwam hij tot 76 officiële wedstrijden, waarin hij 47 keer scoorde.